top of page
  • Yazarın fotoğrafıBülent Turgut

Büyük Afetlere ve Felaketlere Hazırlanmak İçin Bireysel Olarak Neler Yapabilirsiniz



Keyfiyeti ve boşverciliği bir kenara bırakıp akıl ve mantık çerçevesinde düşünürseniz afetlere ve felaketlere karşı hazırlanmanın önemini anlarsınız. Ahir Zamanda yaşıyoruz. Dini kaynaklarda Ahir Zamana ait alametleri incelerseniz de bu zamanda olağanüstü ve büyük yıkımlara yol açacak olayların cereyan edeceğini beklememiz gayet mümkündür. Her yeni ve sıradışı olayı gördüğünüzde şaşırıp kalmak ve elinizin kolunuzun bağlı olmasını istemiyorsanız hazırlık yapmanız elzemdir. Amerikan SAS komandolarının Surviving eğitimlerinde de burada anlatacağımıza benzer konular anlatılır; Psikolojik ve zihinsel hazırlık, ekipman hazırlığı, bilgi hazırlığı, pratik yapma. Komandolar tek başlarına yaşamı idame konusunda ileri seviyede eğitimler alırlar. Bizlerin de şu zamanda o eğitimlere ihtiyacımız bulunmaktadır. Zira işlerin çığrından çıkmasına az kalmıştır. Dünyanın halini görüyorsunuz. Doğa, gökyüzü, insanlar 20 yıl önceki gibi bile değil. Ters giden çok şey var. Eskiden atalarımız çadırlarda göçer yaşarken de benzer zorluklarla mücadele etmişlerdir. Bugün de biz zorlukların üstesinden geleceğiz. Tabi ki hazırlanarak..


1. Bilgi Edinin: Kendi başınıza Afetler ve Felaketler hakkında bilgi edinebileceğiniz gibi bu alanda hazırlanmış kitapları, dokümanları, haritaları da edinerek arşivinizi oluşturabilirsiniz. Biz de 3 yıldır Afetler ve Felaketler konusunda bilgi dosyaları ve haritalar oluşturuyoruz. Aynı zamanda Hazırlıkçılara ait internet arşivlerine katılarak buralardaki bilgileri indirebilirsiniz. Bilgi edinirseniz psikolojik ve zihinsel olarak ta kaotik zamanlara hazırlanabilirsiniz.


2. Hazırlıkçı Topluluklarına Katılın: Dünyanın çeşitli yerlerinde Hazırlıkçı (Prepper) toplulukları bulunuyor. Bunların çoğu pasif bilgi edinme üzerine bir arada duran insanlardır. Nerede olursanız olun, bu tür uğraşlar içinde olan insanların bulunduğu internet ortamlarını takip ederek çok daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.


3. Cidden Hazırlanmaya Başlayın: Kamp malzemeleri, alev-edevat, Bushcraft malzemeleri, dağcılık malzemeleri, vs. edinerek ve yiyecek stoku yaparak iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Her an büyük bir şey olacakmış gibi elinizin altında malzemeleriniz hazır olursa rahat edersiniz.


4. Birliklere Katılın: Kişisel olarak sığınak yaptırma imkanınız ve her işin altından kalkma beceriniz yoksa afetlere karşı organizasyon seviyesinde oba / kamp birliklerine katılın. Güvenilebilecek insan sayısının giderek azaldığı bir zamanda afetler sırasında güvende kalmak bile çok büyük önem kazanmıştır.


Daha fazla bilgi için atalaryolu.com sitemizin ana sayfalarına ve blog sayfalarına göz atabilirsiniz.



69 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page